Hea uudis - kolm nädalat pärast sünnitust võtab naine iga päev automaatselt kaalust alla ja beebi võtab juurde. Halb uudis: kui raseduse ajal söödi palju, siis nüüd tuleb midagi teha, et endist figuuri saavutada.

Trikk 1: rasvavaene toit pidurdab rasvaensüüme
Raseduse ajal töötavad rasvaensüümid (jt lipaasid) nagu virgad mesilased, muretsevad selle eest, et rasvarakud imeks endasse võimalikult palju rasva. Samad ensüümid vähenevad pärast sünnitust, ca 9 nädala järel jäävad nö unne. Kui sel ajal toitutakse teadlikult rasvavaeselt, võetakse kaalust alla.

NB! Liigrasvased toidud äratavad ensüümid jälle üles.

Trikk 2: vältige hiliseid söögikordi
Ärge sööge õhtul peale kella seitset. Põhjus: rasvapõletav hormoon (leptiin) on siis kõige aktiivsem.

Trikk 3: süsivesikud on ideaalsed salendajad
Komplekssed süsivesikud (nt täisteranuudlid, -leib, köögivili) on kiirelt valmistatavad ja head energiaandjad - vajalikud beebile. Plusspunktid: komplekssed süsivesikud sisaldavad vähe rasva, ballastained kiirendavad seedimist ja toit annab täiskõhutunde. Soovitatakse igal toidukorral üks portsjon kompleksseid süsivesikuid.

Trikk 4: liikumine teeb saledaks
Minge nii sageli kui võimalik beebiga jalutama. Ainevahetus käivitub paremini ja puhkefaasis kulutate rohkem kaloreid.

Kommentaar Delfi Naistelehe poolt: Rahvatarkus ütleb, et "Üheksa kuud tuleb, üheksa kuud läheb". Kindlasti taastavad paljud endise figuuri ka märgatavalt varem, kuid olgu see rahvatarkus innustuseks neile, kes juba paar kuud pärast sünnitust masendusse langevad ja vägivaldselt end raseduseelsel ajal soetatud riitesse suruda üritavad. Jätke oma kehale aega muutustega kohaneda. Ja parim treening on tegelemine lapsega.