Äsjase uuringu järgi magab üha rohkem Briti paare aeg-ajalt eraldi voodites või lausa eraldi tubades, kirjutab Female First. Praegu teeb seda juba iga neljas paarike. Ja selles süüdistavad nad muidugi voodikaaslast.

77 protsenti uuringus osalenuist paneb oma kallimale süüks norskamist, 24 protsenti unes rabelemist ja 13 protsenti pidevat jooksmist tualeti või köögi vahet. Just need põhjused teevadki ühes ja samas voodis või isegi toas magamise võimatuks.

Rohkem kui kolmandik süüdistas oma halvas unes ka moodsat tehnoloogiat ja pidevat töö peale mõtlemist.

Et päevapingetest vabaneda ja und leida, kasutavad mõned britid igivanu meetodeid. Nii joob 3% kuuma piima, 1% võtab kaissu kuumaveepudeli ja veelgi väiksem osa läheb sooja vanni. Seevastu kasutab telerivaatamist unematina tervelt kolmandik vastanuist.

Uuring tõi üllatuslikult välja, et kuigi küsitleti neid, kellel voodikaaslane olemas, otsivad paarisuhtes inimesed une eel kaissu siiski kedagi-midagi muud. Nimelt kallistab 40% unnesuikuvaist brittidest patja, kaisukaru või kaisutekki.

Välja puhkamine on aga vägagi tähtis. Iga viies vastanu möönis, et on esmaspäeval rohkem väsinud kui enne nädalalõppu. Iga teine tunnistas, et käitus oma kaasaga pärast halvasti magatud ööd kiuslikult.

Edinburghi unekeskuse uneekspert Chris Idzikowski soovitab magamistuba kasutada ainult magamiseks. See ei peaks muutuma mingiks lõbustuskohaks, kus troonivad teler, arvuti ja kõlarid. Tuba tuleks hoida jahe. Oleks tore, kui raatsiksid osta korralikud kardinad, mis vajadusel ka pimendavad toa.

Enne und ei maksa juua kofeiini sisaldavaid jooke. Kui und ei tule, soovitab uneekspert voodist üles tõusta ja istuda kusagile. Peagi tunned end unisena ja lähed tagasi sängi.