Tuleb välja, et ainuüksi sõrmede pikkuse põhjal saab öelda üht-teist inimese iseloomu ja ka harjumuste kohta ning sugugi mitte ainult seda, et suitsetajatel on sõrmed kollased.

Pikk sõrmusesõrm annab märku sõrmeomaniku domineerimisvajadusest, seksuaalsest aktiivsusest ja arenenud ruumilisest mõtlemisest. Pikk nimetissõrm seevastu näitab pehmust, head keelevaistu ning kõrget viljakust.

Kõige selle taga pole aga midagi muud kui hormoonid, nimelt näitavad need kaks sõrme ära, kui palju on meie kehas nn seksihormoone. Kui sõrmusesõrm on nimetissõrmest pikem, on kehas rohkem testosterooni, kui aga sõrmusesõrm on lühem, on ülekaalus östrogeen. Just need kaks hormooni määravad ära tüüpilised naiselikud ja mehelikud omadused, seda tegelikust soost olenemata. Pikema sõrmusesõrmega naised esindavad tihti mitmeid tüüpilisi, nn mehelikke iseloomuomadusi, samal ajal kui lühema sõrmusesõrmega mehed on naiselikumad ja pehmema iseloomuga. Ka teatud haiguste avaldumine võib olla seotud sõrmede pikkusega.

Seks

Inimesed, kellel on sõrmusesõrm pikem kui nimetissõrm, on seksis nõudlikumad ning domineerivad, kuid samas on neil ka kalduvus truudusetusele.

Kui sõrmusesõrm on lühem või on sõrmed ühepikkused, meeldivad käeomanikule pigem rahulikud hellitused ja paitused kui metsikud seiklused ehk — pisut igavam, kuid truu.

Ruumiline mõtlemine

Kui sõrmusesõrm on nimetissõrmest pikem, võib muuhulgas olla tegu keskmisest parema ruumilise mõtlemisega. Selle eest kannab jällegi hoolt testosteroon. Nii et ei tasu arvata, et mehed automaatselt ülihead kaardilugejad või osavad parkijad on, sama ideaalselt võivad sellega hakkama saada ka naised, kellel on pikem sõrmusesõrm.

Viljakus

Pikema nimetissõrmega naised on väidetavalt seksuaalselt viljakamad kui nende „lühemasõrmelisemad” sookaaslased ning põhjuseks jällegi organismi kõrgem östrogeenitase.

Keelevaist

Kõrgem östrogeenitase aitab kaasa ka keelte õppimisel. Pikema nimetissõrmega inimestel on sageli keeletunnetus paremini arenenud ning selliste käte omanikud on hea väljendusoskusega ning õpivad ka keeli kergemini.

Loogika

Sageli kiputakse üldistama, et just nimelt mehed on tugevamad matemaatikas ning naised humanitaarainetes ning põhjendatakse seda meeste suurema testosteroonihulgaga. Uurijate sõnul on see üks järjekordne valearvamus, sest matemaatikas ehk loogikas on tugevamad just need inimesed, kel nimetissõrm sõrmusesõrmega ühepikkune või pikem on, olgu siis tegemist naiste või meestega. Pigem vastupidi: liig palju testosterooni hakkab loogilist mõtlemist segama, samal ajal kui östrogeen lööb pea klaariks.

Tervis

Uurijad avastasid muuhulgas ka, et südameinfarkti saanud inimestel on eriti sageli sõrmusesõrm nimetissõrmest lühem. Asi jällegi hormoonides, kuna testosterooni, mis peaks südant kaitsema, on organismis vähem. Meeste puhul pandi tähele, et „pikanäpulised” mehed teevad rohkem sporti kui nende lühema sõrmusesõrmega sookaaslased.

Käitumine

Ühest Kanada uurimusest selgus, et pikema sõrmusesõrmega mehed kalduvad kergemini agressiivsusele ehk siis — mida suurem ja „mehelikum” käsi, seda rohkem testosterooni ja seda suurem kalduvus vägivallale. Sellised mehed ja ka naised on tihti väga võitlushimulised ning kipuvad igas asjas vägikaigast vedama.

Naiselike kätega ehk kätega, millel domineerib nimetissõrm, on kaasa antud pehmust ja rahulikkust. Samas on selliste käte omanikel kalduvus depressioonidele.