1. Hellita ennast

Telli või osta koju oma lemmiksöök, šampooni asemel kasuta aromaatseid vannipärleid, tee lahti veinipudel, mida oled hoidnud „eriliseks juhuks”. Kinnita endale, et see „eriline” ongi juba kätte jõudnud!

2. Tee endale naeruteraapiat

Naer aitab meil vabaneda füüsilisest ja emotsionaalsest pingest. Võta lastega midagi toredat ette, osta pilet heale komöödiale või kutsu külla mõni rõõmsameelne inimene.

3. Ütle „jah”

Kui on midagi, mida oled juba tükk aega edasi lükanud („paremate aegadeni”) — sõbranna juurde minek, uus seelik, kinoskäik — tee seda lõppude lõpuks. See tõstab tuju.

4. Sea sisse „saunapäev”

Skandinaavlasi, kellel on isiklikud kodused saunad, ei peeta mitte asjata planeedi kõige rahulikumateks inimesteks. Sauna lõdvestav efekt mõjutab mitte ainult keha, vaid ka vaimu.

5. Vabane minevikust

See on tuntud psühholoogiline võte: vabanemaks negatiivsetest mälestustest, tuleb seda teha ka materiaalsel tasandil. Viska ära eelmise kallima asjad, viska ära asjad, mida vaja ei lähe, mis sulle juba ammu närvidele käivad või milliseid sa pole juba kaks aastat kasutanud.

6. Mine sisseoste tegema

See on kõige kuulsam rohi naiste halva tuju vastu, kuid vaid juhul, kui see ei lõpe finantskatastroofiga.

7. Võta ette midagi uut

Ostke oma lemmikkirjaniku uus romaan, mõelge välja uus peretraditsioon, vahetage kardinad, alustage ilma pikemalt hoogu võtmata remondiga, ning uudsuse tunne tõstab teie tuju.

8. Korralda „ tüdrukute õhtu”

Psühholoogid kinnitavad, et naistele annavad õnnetunde soojad suhted teiste naistega. Vastupidiselt levinud arvamusele mõjutab naiste sõprus meid tugevamini kui suhted meestega.

9. Ole ekstravert

Isegi kui pead end parandamatuks vaikijaks, püüa kasvõi ühel õhtul olla jutukas ja enesekindel, näiteks vanade sõprade ringis. Sa ei märkagi, et õhtu lõppedes tunned end juba palju paremini.

10. Vali parim

Koosta nimekiri sellest, mis sulle praegusel eluhetkel rõõmu valmistab, väldi sõnu nagu: „siis”, „kui oleks”, „veel”. Parema ootus on peamiseks takistuseks ihaldatud „hea” juurde jõudmisel. Õpi rõõmu tundma sellest, mis sul juba olemas on.

11. Õpi midagi

Kui inimene õpib, on ta häälestatud sellele, et uued omandatud oskused kannavad vilja. Ja see sisendab optimismi. Mine keeltekursustele, kutsu sõbranna külla, las õpetab pirukate küpsetamist, mine autokooli…

12. Korralda pidulik õhtu

Ära oota ametlikku põhjust. Kingi pidu iseendale ja oma sõpradele, nimetatagu seda, kuidas tahes.

13. Otsi teravaid elamusi

Hea annus adrenaliini on just see, mida vajab inimene, kes tunneb stressi lähenemist. Otsi tuttavate seast üles inimene, kes tegeleb langevarjuhüpete, rulluisutamise, mäesuusatamisega… ning palu end kaasa võtta. Hea tuju ning uued elamused on garanteeritud.

14. Tee armsamale üllatus

Lähedasele inimesele meeldivat kingitust tehes tunneme vahetevahel isegi rohkem positiivseid emotsioone kui see, kellele kink on mõeldud. Fantaseeri ja mõtle välja ebatavaline kingitus või üllatus oma kallimale.

15. Aroom, värv, heli

Igaüks neist kolmest on võimeline meie meeleolu mõjutama. Astu sisse plaadipoodi ja vali muusika, mis sind positiivsele lainele viib. Osta aroomiõli (sidrun, ylang-ylang, patšuli), see tõstab tuju. Riietu juba homme päikesevärvidesse ning märkad, kuidas meeldivad tundmused tõrjuvad hingest raskemeelsuse.

16. Võta ette lemmiktegevus

Kes armastab kududa, kes lilli kasvatada, kes tahab karaoket laulda või ise helmeid meisterdada… Meelistegevuseks ei jää meil aga tavaliselt iialgi aega. Võta see aeg! Kirjuta see sisse oma ajakavasse ning — asja kallale!

17. Muutu kasvõi veidikenegi

Naise enesetunne sõltub 80% ulatuses sellest, kuidas ta välja näeb. Vahel piisab pisiasjast, et tunda end „tasemel” olevat. Tee uus soeng, käi ära pediküüris, korralda kodune õhtu enda jaoks või mõnule meeldiva ja kasuliku naturaalse näomaskiga.

18. Muuda olusid

Veeda mõni nädalavahetus kodust kaugel — looduses, teises linnas, sõprade juures, käi ära lühireisil piiri taga ning see kõik näib teile ideaalse puhkusena.

19. Ole koos lastega

Mine lastega sinna, kus sa ise lapsepõlves viibida armastasid. Tsirkusesse, loomaaeda, jäätisekohvikusse… Meeldivad mälestused ning laste rõõm tõstavad kindlasti sinu meeleolu.