Mis teeb meist ööinimesed?

Seda asja nimetatakse sisemiseks kellaks. See kontrollib meie uneharjumusi. CNN.com-i hiljutises artiklis kirjeldati, kuidas meie kehad toodavad erinevaid kemikaale, mis panevad meid äratuskellata ärkama. Need hormoonid on ajuripatsi toodetav adrenokortikotropiin ehk ACTH ja neerupealse näärme toodetav kortisool. Näärmed eritavad neid hormoone verre tund aega enne tegelikku ärkamist, et muuta meid erksaks. Kui te mingil põhjusel peate varem tõusma, käivitab väike alateadlik ajupiirkond hormoonid tund aega enne ärkamist ning te olete võimeline ilma äratuskellata ärkama.

Hommikuinimesed on inimesed, kes on harjunud ootama sellist äratusprotsessi ning on seetõttu varased ning energilised tõusjad.

Ööinimese päevakava
Me kõik teame, mida hommikuinimesed tavalisel päeval teevad. Nende igapäevane rutiin koosneb ärkamisest, söömisest, tööle minemisest, trennist, kojuminekust, söömisest, lõõgastumisest, magamisest. Ööinimesel võib olla unikaalse päevakava tõttu hommikuinimese ees teatud eeliseid. Alljärgnevalt on ära toodud mõned.

Hilisõhtused sisseostud
Paljud ostukeskused on lahti hilise õhtuni. Hilisel kellaajal ostusid sooritades ei pea te istuma liiklusummikus ega seisma kassasabas.

Kiirem internetiühendus
Kui te sisenete internetti pärast keskööd, on teie võrguühendus kiirem ning informatsioon liigub kiiremini. Ka igavleb süsteemioperaator arvatavasti sellel kellaajal, nii et ta on valmis vastama teie küsimustele, lahendama teie probleeme või lihtsalt lobisema.

Hea palk
Kui teil veab ja te leiate öise töö, siis saate te suuremat palka kui päeval sama tööd tegev hommikuinimene, samas ei pea te tööle minnes ega sealt lahkudes istuma liiklusummikutes.

Vaikne kodu
Kodus valitseb teil rahu ja vaikus ning teile helistatakse vähem, nii et te saate keskenduda käsilolevatele projektidele.

Allpool on ära toodud mõned omadused, mis ööinimestel on ühist. Te olete ööinimene, kui:

 Päikesetõus tabab teid ebameeldiva üllatusena.
 Te helistate sõbrale, et lobiseda ja avastate, et ta on juba kuus tundi maganud.
 Teie kõige töövõimelisem aeg on kell kaks öösel.
 Te sunnite end minema kell üks öösel voodisse, aga teid tabavad üksteise järel geniaalsed ideed, mis te peate tingimata kirja panama.
 Te võite magada öösel neli tundi, aga omada sellele vaatamata järgmisel hommikul piisavalt energiat, et maratoni joosta.
 Inimesed, kes on hommikul energilised, ajavad teile hirmu peale.
 Linnud hakkavad laulma ajal, mil te uinute.

Kes on varased linnukesed?
Teisalt olete te hommikuinimene, kui:

 Te laulate duši all, olenemata sellest, kui vara te üles tõusma pidite.
 Te räägite kõigile, kui hästi teie päev algas. Iga päev. Kogu teie elu.
 Te vajate vähemalt kaheksa tundi und, et energiat koguda.
 90 protsenti teie päevatööst on tehtud enne lõunasööki, sellal kui teie ööinimesest sõber pole suutnud veel suhkrutki hommikukohvi sisse saada.
 Te võtate enne päikesetõusu ette energilise jalutuskäigu või tervisejooksu.
 Teie moto on “varane lind leiab tera”. Ja te imestate, miks keegi teid pidudele ei kutsu.

Ööinimesed võivad olla edukad

Ärge muretsege, kui te olete ööinimene. Te võite olla niisama edukas ja energiline kui hommikuinimene. Kuna teie sisemine kell käib veidi teisiti kui hommikuinimestel, ei tähenda see sugugi seda, et te ei saa olla tootlik. Alljärgnev on nimekiri tuntud ööinimestest, kes olid oma eluajal väga edukad:
 P.B. Shelley
 Winston Churchill
 James Joyce
 Keith Richards
 Elvis Presley

Te ei ole ikka veel kindel, kas te olete ööinimene? Tehke läbi see test ja selgitage välja. Ja head ööd ning peatse kohtumiseni.