Temperatuur võib olla sama, aga looduse meeleolu on hoopis teistsugune ning teistsugused on ka selle rüüd.

Kevade eredad värvid on asendunud rikkaliku kulla, tulise punase, purpuri, põlenud oranzhi ja pruuniga — ja mitte ainult lilledes, vaid ka lehtedes.

Sügis on rikkalik, kuna siis koristatakse kõik looduse viljad, sügis on küps ja dramaatiline.

Kolmandasse tüüpi kuuluv inimene on sarnaselt esimesse gruppi kuulujatega väliselt motiveeritud.
Vahe on aga oluline — sügiseinimesed on tulised ja tugevad.

Nende tulisust võtab teatud määral maha see, kui neil on tugevaid suviseid mõjusid.
Nad on blondid, brünetid või punapead ning nende silmad võivad olla sinised, pruunid ja rohelised ning neis on peaaegu eranditult kulla või pruuni laike.
Kolmandasse gruppi kuuluvatel inimestel on sagedamini pruunid kui rohelised silmad, kusjuures sõstrasilmi ei leidu üheski muus tüübis.

Tekstuuri osas köidab selliseid inimesi kangakude, mitte niivõrd trükimuster ja laitmatu viimistlus — nende eelistatud materjalid on toorsiid, linane ja tviid.

Kolmandasse gruppi kuuluvatel inimestel on tugev õiglustunne ning neid lummavad pidevalt akadeemilised küsimused ja see, kuidas asjad toimivad.
Nad on ka väga keskkonnateadlikud. Neile sobib selline töö, mis eeldab pinna all kaevamist — politseinik, psühhiaater, jurist, arheoloog.

Neid tõmbab ka relvajõududesse.

Nad on sageli head kirjanikud, eriti uuriva ajakirjanduse valdkonnas.
Füüsiline mugavus ja soliidsus on nende jaoks olulised ning neile ei meeldi miski kerglane, olgu see idee või füüsiline ese (näiteks mööbel).

Kolmandasse gruppi kuuluvad inimesed peavad suutma hoida oma maailmapäästmise soovi kontrolli all.

Neid võidakse pidada kamandajateks või tüütusteks. Sellesse gruppi kuuluvad sir David Frost, Germaine Greer ja Bob Geldof.

Sügisepalett on varjundirikas — selles puuduvad puhtad värvid.

Selle grupi värvid on erepunane, tomatipunane, põletatud oranzh, oliiviroheline, samblaroheline, kuldkollane, terrakota, tumesinine ja tumelilla.

Head neutraalsed tugitoonid on enamus pruune toone.