Mis on ometi täiesti normaalne! Hea küll, ma tean, et on olemas säärane eeskiri, mis keelab paljalt viibimise avalikus kohas. See totter sättekene tuleb kohemaid tühistada, sest see piirab minu inimõigust saada osa ilusast ilmast parimal viisil. Olukorras, kus suvi Eestimaal on nii pagana lühike, on patt jätta päevitamata mõningad kehaosad lihtsalt selle pärast, et loll eeskiri seda ei luba.

Aga miks sa siis sinna nudistide juurde ei lähe, võidakse mulle vastu väita. Mul on kohe mitu vastust. Esiteks, see on kaugel. Ma ei viitsi hakata sinna pärapõrgusse kärutama õiguse pärast bikiinid ära võtta. Ma tahan bikiinid ära võtta seal, kus ma tahan, ja minu pärast võivad seda teha ka kõik teised, ja kes ei taha, need loomulikult ei pea. Selle asja nimi on vabadus, vaat nii.

Teiseks, ma natuke kardan neid nudiste. Kui ma sinna nende rannaribakesele paar aastat tagasi sattusin, nägin ainult rippuvate tissidega kortsus vanatädisid ja punnkõhulisi vanamehi. Mina ei tea, miks ainult koledapoolsed inimesed nudistiks hakkavad. Lihtsalt selle pärast, et neil on juba kõigest kama, iseendast eelkõige? Ma ei tunne nendega lihtsalt erilist solidaarsust.

Pealegi on nudistid ise ka kaevanud, et homod rikuvad nende suurepäralist kultuuri ja kepivad avalikus kohas, st sealsamas rannaribakesel. Ma ausalt öeldes vaataks seda täitsa huviga pealt. Saan neist täitsa aru, ka minu meelest on ere päike hästi erootiline. Aga selge on ju see, et viimaks tuleb suur pahandus — nudistid kutsuvad homodele politsei. Mina küll ei taha näha, kuidas inimestel seksimise pärast käed raudu pannakse.

Ja kolmandaks, ma ei ole ju mingi nudist. Ma ei jaga nende ideoloogiat, ma ei võitle millegi vastu ega millegi eest. Minu meelest võiks lihtsalt olla nii, et kogu see kehafetiš võiks terves ühiskonnas natukene leeveneda. Ma ei näe mingit põhjust paanikasse sattuda, kui keegi ka linna peal paljalt käiks. Aga te vaid proovige seda, esimene vanaeit kutsub teile politsei, keda ei huvita üleüldse, et ilm on ilus ja teil on lihtsalt palav.

Ja kui rannas päevitaks igaüks nii, nagu ise tahab, siis ei oleks ju kellelgi põhjust kellegi poole viltu vaadata. Kui kuskil on mingid piirid, nagu näiteks nendel totrapoolsetel rannaribadel, siis on asi muidugi metsas. Piir tähendab midagi keelatut, see lausa kutsub endast üle astuma. Seetõttu kipuvadki nudistid oma koplist välja ja teised trügivad jälle nende maa-alale. Aga kui piire poleks, siis ei oleks ka erilist vajadust neid pidevalt rikkuda.

Noh, praeguste reeglite juures ma muidugi suvalises rannas bikiine ära võtta ei julge. Mulle kutsutaks otsemaid politsei, kellele ei ole ju mõtet seletama hakata, et mulle ei meeldi randid, et ma tahaksin olla ühtlaselt pruun. Kuivõrd politseimees ei võta oma mundrit isegi magades seljast ära, siis suskab ta külmal pilgul mulle oma eeskirja nina alla ja pistab mind soolaputkasse. Äh, ma pole ju mingi skandalist.

Ühesõnaga, seda asja tuleb muuta. Esiteks tuleb teha seadus, et igaüks võib paljalt käia seal, kus tahab. Teiseks tuleb ühiskonnas algatada kampaania, mis selgitab inimestele, et paljas inimene on täiesti ok, olgu ta mees või naine. Selle korraldamise koos isikliku eeskuju näitamisega võiks enda peale võtta mõni poliitiline jõud. Näiteks Keskerakond. Oh, Siiri, tehke nii, et ma võin paljalt päevitada seal, kus ma ise tahan, ning ma hääletan teid tagasi europarlamenti!