Nii nagu naisedki saavad ka mehed ostoporoosiohtu vähendada õigel ajal luustikku tugevdades.

Ajakirjas American Journal of Public Health väidavad teadlased, et üle 30-aastastel meestel, kes teevad tervisejooksu vähemalt üheksa korda kuus, on luustik vähemalt viis protsenti tihedam kui vähem trenni tegevatel meestel.

Tugitoolisportlastega võrreldes oli selliste meeste luustiku tihedus ligi kaheksa protsenti suurem, tsiteeris AP Ühendriikide Riikliku Tervisestatistika Keskuse teaduri Michael E. Mussolino sõnu. Mussolino on ajakirjas avaldatud artikli juhtiv autor.

Andmete kogumiseks analüüsisid teadlased intervjuusid 4254 mehega, kellest 954 tegi tervisejooksu, 3300 aga ei teinud. Teadlased võrdlesid meeste antud vastuseid nende luustiku tiheduse määramiseks puusaluust tehtud röntgenipildiga. "Meestel, kes tegid tervisejooksu üheksa korda kuus, olid palju paremad tulemused kui nendel, kes tegid tervisejooksu vaid üks kuni kaheksa korda kuus," ütles Mussolino. "Viimastel omakorda olid paremad näitajad kui neil, kes üldse ei jooksnud."

Mussolino kinnitas, et nimetatud uuring näitab, et tugevate luude moodustamiseks ei ole vaja joosta maratoni ning ka aeg-ajalt ette võetav metsajooks on kasulik.

Seega naised - edaspidi metsajooksule vaid kahekesi! Mehe tervis on ka teie kätes.

Vaata lisaks: Osteoporoosi nädal