59 protsenti küsitletutest ütles, et kannab kas moe mõjul või töö tõttu vähemalt tund aega päevas kingi, mis on ebamugavad ja panevad koguni jalad valutama. 74 protsenti naistest ütles, et kannab kontsaga kingi. Küsitluses osales 1724 naist.

Lohutav on siiski teada, et õrnem sugu ei ole sugugi mitte kamp masohhistlikke moeohvreid: kuigi 80 protsenti küsitletud naistest ütles, et kingad teevad jalgadele haiget, kinnitas 85 protsenti sama grupi liikmetest, et on ebamugavad kingad kas välja vahetanud või piiranud aega, mil neil on jalas kingad, mis neile kõige rohkem piinu valmistavad.

Moemeele poolest mitte kuigi kuulsad ortopeedid on rääkinud tikk-kontsa sünnist peale, et enamus naisi kannab kingi, mis on vale suurusega, liiga kitsa ninaosa või kõrge kontsaga. Sellised jalatsid ei tekita mitte ainult mõhnasid ega valutavaid taldasid, vaid võivad põhjustada ka muhkusid, deformeerunud varbaid, sissekasvanud küüsi ja pingest tekitatud mõrasid.Kahjuks ei paku ka selletalvine mood pääsu ebamugavate kingade eest.

Jalatsikunstnikud on toonud välja järjest kõrgema kontsa ja peenema ninaga jalatsid, eriti mis puutub lühikestesse saabastesse, mis paistavad olevat sellel hooajal kõikjal.

Ameerika Ortopeedide Akadeemia hinnangul lähevad jalgadega seotud hädad Ameerika Ühendriikides igal aastal maksma 3,5 miljardit dollarit, kusjuures 75 protsenti neist hädadest on tingitud halvasti istuvatest kingadest. Võibolla Manolo ja Jimmy võiksid kinkida akadeemiale iga müüdud 400-dollarilise tikk-kontsaga kingapaari pealt osa tulust.