See muusika oli emotsioone äratav ja ekspressiivne, kehastades uusi hoiakuid ja alternatiive.
Oma väljenduslaadi ja meeleolu poolest oli ta lähemal tänavale ja argikogemusele, tõrjudes sel moel 50´ndate aastate romantiseeritust ja eskapismi, samuti arusaama, et muusika on kõigest üks meelelahutusvormidest.


Tõeliste modibändide nagu The Who, The Small Faces The Action jt. muusika peegeldas neid arusaamu nii sõnades (nt. lugudes “Can´t Explain ja “My Generation”) kui esituslaadis.


The Who kontsert oli tõeline audiovisuaalne kogemus,
nende kuulus komme laval oma instrumente purustada oli samuti sümboolne modi zhest, tähistades frustratsiooni ning enesehävitust.

Idee selleks autodestruktiivseks aktiks sai bändi kitarrist ja laulukirjutaja Pete Townsend Ealingi kunstikoolis õppides kunstnik Gustav Metzgeri loengus, kus näidati slaide happelistest värvidest, mis söövad end läbi metallplaatide, moodustades kauneid kujundeid. Oma bändi audiovisuaalset kontseptsiooni nimetas Townsend muide
Pop Art´iks.


The Who Pop Art look 1965.a. koosnes militaarvarustusega (medalid, seersandipaelad, Kuningliku Lennuväe embleemid ning märgid) kaunistatud blusoonidest ning Townsendi Union Jack´ist õmmeldud pintsakust.
Selle idee peale tuli bändi mänedzher, kõrgklassi dändi Kit Lambert. Enne seda tunti Union Jack´i ainult hoonetel lehviva rahvuslipuna.
Kui Savile Row´ rätsepatele too hullumeelne tellimus esitati, keeldusid nad sellest algul kategooriliselt – nad lihtsalt kartsid riigireetmise eest vangi minna!

The Who vast kuulsaim lugu “My Generation “ oli võimas teismeliste viha ja ükskõiksuse väljendus., mis võtab hedonistlike ja nartsissislike modide maailmavaate kokku paremini kui ükski teine pala tol post-rock´n´roll-pre acid-ajastul.

“P-people t-try to p-p-put us down
Talking ´bout my generation
J-just b-because we g-get around
Talking ´bout my generation
Things they do I look a-awful o-c-cold
Talking ´bout my generation
H-hope hope I d-die before I get old”
This is m-my-my generation
My generation baby
Why don´t you all f-f-fade away...”

eelmine...

järgmine osa